ဘတ်စမာတီဆန်ကို ချက်ထားတဲ့ထမင်း၊ သခွားသီးအချဉ်လေးနဲ့ တွဲဖက်ပြီး အချိုပွဲအနေနဲ့ ကူဖီးလီး (Kulfi) စားရင် အလွန်လိုက်ဖက်ပါတယ်။ ကြက်သားကို ဒိန်ချဉ်နဲ့ နယ်ပြီး တစ်ညလောက်နှပ်ထားတာတဲ့အတွက် နူးအိတဲ့ကြက်သားနဲ့ အရသာကောင်းတာကတော့ အထူးပြောစရာမလိုပါဘူး။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ကြက်သား ရင်အုံနှင့် ပေါင်သား ၂ ခု
ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
သံပရာသီး ၁ လုံး
ဒိန်ချဉ် ၁ ခွက်ခွဲ (နို့ဆီဗူး)
ကြက်သွန်နီ တစ်ဝက် (နှုပ်နှုပ်စဉ်း)
ကြက်သွန်ဖြူ ၁မွှာ (နှုပ်နှုပ်စဉ်း)
ဂျင်း လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း (နှုပ်နှုပ်စဉ်း)
ခနော ကြက်သားမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
မဆလာ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၂ ဇွန်း
ငရုတ်သီးမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
နံနံပင် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၂ ဇွန်း (နှုပ်နှုပ်စဉ်း)
အနီရောင်ဆိုးဆေး လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
ကြက်ကင်နည်း
ကြက်သားများကို (ဆား၊ ကြက်သားမှုန့်၊ သံပရာရည်) တို့ကို ရောမွှေပြီး မိနစ်၂၀ ခန့် နယ်ထားပေးပါ။
ပြီးမှ ခွက်တစ်ခုထဲတွင် (ဒိန်ချဉ်၊ ကြက်သွန်နီ၊ ကြက်သွန်ဖြူ။ ဂျင်း၊ မဆလာ၊ ငရုတ်သီးမှုန့်၊ အနီရောင်ဆိုးဆေးမှုန့်) တို့ကို သမအောင် ရောမွှေပေးပါ။
ထိုရောမွှေထားသောအနှစ်များနဲ့ကြက်သားများကို ရောနယ်ကာ ၆ နာရီမှ ဖြစ်နိုင်လျှင် တစ်ညလောက် အရသာဝင်သွားအောင် နှပ်ထားပေးပါ။ ကြာကြာနှပ်ထားပါက နူူးအိနေပြီးစားကောင်းမှာပါ။
Source : AllReceipes